Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Er vi for trege til å ta i bruk ny teknologi på norsk sokkel?

Risikovurderinger som ligger til grunn ved valg av teknologiløsninger og hindringer som bør reduseres for at lovende teknologier tas i bruk og kommer til nytte. Dette var tema på OG21s workshop 23. mai.

Over 50 teknologer og beslutningstakere i norsk petroleumsnæring var samlet i Forskningsrådet og diskuterte hva som kan fremme ny teknologi.

 – Suksessen til norsk petroleumsnæring bygger på avansert teknologi og høy kompetanse, sier Gunnar Hjelmtveit Lille, direktør for OG21. Den videre utviklingen av norsk sokkel vil i betydelig grad også være avhengig av effektiv bruk av ny teknologi, og det vil vi i OG21 bidra til, fortsetter Lille.

Når et petroleumsfelt bygges ut og drives, er det mange aktører i verdikjeden. Det er produksjonslisenser som består av flere oljeselskap, individuelle oljeselskap, systemleverandører, oljeserviceselskap og underleverandører. Aktørene kan ha ulike prioriteringer og forretningsstrategier, og det kan gjøre det vanskelig å bli enige om de beste teknologi-mulighetene tidlig nok. Et eksempel: det kan være nyttig for et oljeselskap å inngå allianser med en systemleverandør som på et tidlig tidspunkt i et prosjekt bringer inn sine innovative løsninger. Samtidig kan det føre til at enda bedre løsninger fra underleverandører ikke blir vurdert. Gruppearbeidene i workshopen var satt opp for nettopp å diskutere slike utfordringer i grenseflatene mellom de ulike aktørene.

OG21 lager en egen rapport basert på workshopen. (Foto: Elisabeth Skjønsberg)

Konsulentselskapet Rystad Energy hadde forberedt en rapport for workshopen. Den ble brukt som grunnlag for diskusjonene. Rapporten vil nå bli oppdatert med innspill fra møtet. OG21 lager en egen rapport basert på workshopen og grunnlaget fra Rystad Energy. Både Rystad Energy-studien og OG21-rapporten vil bli presentert på OG21s årlige konferanse, OG21-forum.

OG21-forum 2018: Påmelding

(Foto: Elisabeth Skjønsberg)

 

Skrevet av:
Elisabeth Skjønsberg Rådgiver +47 22 03 71 83 els@forskningsradet.no
Publisert:
24.05.2018
Sist oppdatert:
24.05.2018