Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

OG21 ser på samarbeidsformer for å aksellerere teknologibruk på norsk sokkel

OG21 samlet 53 deltakere fra TTA-gruppene i OG21, styret til OG21 og andre eksperter på sin workshop på Lysaker 23. mai for å se på hvordan endringer i forretningsmodeller kan føre til raskere utvikling og bruk av viktige teknologier i olje- og gassindustrien.


– Vi er veldig fornøyd med stor respons blant industribedriftene som vi inviterte til workshopen og som ikke er en del av OG21, men som likevel stilte opp med eksperter innen områder som forretningsutvikling-, innkjøp-, og kontrakter vi trenger påfyll av ekspertise på, sier direktør for OG21, Gunnar Hjelmtveit Lille.

Direktør Gunnar H. Lille, OG21 (Foto: Forskningsrådet) – Dette var en workshop i ordets rette forstand hvor alle deltakere ble aktivt engasjert i gruppediskusjoner hele dagen. Alle diskusjonene dreide seg om hvordan vi kan utvikle og ta i bruk nye teknologier på norsk sokkel gjennom nye samarbeidsformer, forklarer OG21-direktøren.

Workshopen er en del av et OG21-prosjekt om innovative forretningsmodeller og kontraktstrategier.

På slutten av dagen ble det lagt frem rapporter fra diskusjonene med konkrete tiltak. Disse rapportene vil bli brukt videre av OG21 i det pågående prosjektet. Resultatet av prosjektet skal legges frem på det årlige OG21-forumet 8. november 2017 (lenke til påmelding hvis vi får det klart i dag).

– Stor takk til alle som var med på workshopen vår – det var overveldende deltakelse og vi fikk mange svært nyttige innspill fra flinke fagfolk som vi tar med oss videre inn i arbeidet i OG21, avslutter Lille. 

Skrevet av:
Dafina Shala
Publisert:
24.05.2017
Sist oppdatert:
13.06.2017