Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Stort engasjement i arbeidet med ny OG21-strategi

Over 50 fageksperter fra industrien, forskningsinstitutter og universiteter deltok på OG21s workshop 2. mai hos Forskningsrådet. Formålet var å gi innspill til den nye OG21-strategien ved å prioritere teknologibehov på tvers av fagområder innen petroleumsindustrien.

(Foto: Lena Viola Rossevik, Norges forskningsråd. ) – Vi er overveldet over det store engasjementet i våre teknologigrupper, sier Gunnar Lille som er direktør for OG21.

Gunnar Lille, direktør for OG21.

– I en tid med kostnadskutt og innsparinger i næringen, stiller likevel alle OG21s fire teknologigrupper nær fulltallige både på denne workshopen og på tidligere workshoper vi har hatt i vår, fortsetter Lille.

Petroleumsnæringen står overfor viktige utfordringer som vil kreve nye teknologier. Dette ble reflektert gjennom temaene som ble tatt opp på workshopen, bl.a. digitalisering og autonomisering, energieffektivisering, reduserte klimagassutslipp, leting og feltutvikling i Nordområdene.

Legger frem strategidokument på OG21-forum 30. november

OG21 reviderer sitt strategidokument i år. Høringsutkastet skal være ferdig til 1.september, og det ferdige strategidokumentet legges fram på OG21-forum 30.november i år. OG21 gir i strategidokumentet anbefalinger til forskningsinnsats og teknologiutvikling og -bruk i petroleumsnæringen.

– Nå har den gamle strategien stått en del år, og da kan det være godt å gå tilbake og se på at den er på rett vei, sier Ole Eeg som er med i en av fire arbeidsgrupper for OG21 (TTA eller Technology Target Area).

Ole Eeg, medlem av arbeidsgruppen TTA2 i OG21 (Foto: Lena Viola Rossevik, Norges forskningsråd. )

–Vil ha en håndfull veldig klare prioriteringer

– Vi har samlet folk på workshop her i dag som har høy kompetanse fra ulike fagfelt i oljeindustrien. Vi håper at vi kan komme opp med en liten håndfull veldig klare prioriteringer som kan brukes for å styrke og utvikle oljemiljøet i Norge - både for utvinningen på norsk sokkel og for å gjøre norsk sokkel konkurransedyktig i et internasjonalt perspektiv, påpeker Eeg.

Eeg understreker at det er et sterkt behov for å sørge for at ny teknologi utvikles i Norge og eksporteres til utlandet, samtidig som han peker på kostnads- og energieffektivisering som viktige temaer i arbeidet med å revidere OG21-strategien. Han ser lyst på fremtiden for norsk oljeindustri:

– Når jeg ser meg rundt her i dag og merker energien i lokalet, er jeg ikke spesielt bekymret for Norges framtid som oljenasjon. Hvis vi bare får gjennomslag for en liten del av våre ideer, så skal vi få ting til – det er jeg sikker på, avslutter Eeg.

Skrevet av:
Dafina Shala
Publisert:
02.05.2016
Sist oppdatert:
13.06.2017