Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Norges teknologistrategi for petroleum (OG21)

Norges teknologistrategi for petroleumssektoren (OG21) ble etablert i 2001 for å identifisere teknologiske prioriteringer for en effektiv og miljøvennlig petroleumsvirksomhet på norsk sokkel.

Petroleumsnæringen har i løpet av de siste 50 årene vokst til å bli Norge viktigste næring. I 2014 stod den for over 50 prosent av all norsk eksport, og om lag 30 prosent av statens inntekter.

Teknologi har vært nøkkelen til utviklingen av norsk sokkel og en vellykket norsk leverandørindustri. Så langt har utvikling og anvendelse av avansert teknologi bidratt til at om lag 47 prosent av estimerte ressurser på norsk sokkel har blitt produsert.

Oljeselskaper, universiteter, forskningsinstitusjoner, leverandører og myndigheter samarbeider gjennom OG21 for å utvikle og implementere en nasjonal teknologistrategi for Norge.

OG21-strategien beskriver en felles nasjonal innsats for å styrke forskning, utvikling, demonstrasjon og kommersialisering av teknologi som kan løse utfordringer for petroleumsindustrien i Norge.

OG21 arbeider for å inspirere til utvikling og bruk av høy kompetanse og teknologi.

Offentlig finansiering av petroleumsforskningen er i hovedsak organisert gjennom forskningsprogrammene PETROMAKS 2 og DEMO 2000 i Norges forskningsråd. Disse programmene bidrar til å realisere målene i OG21-strategien.

Publisert:
26.09.2011