Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Styremedlemmer

 

Christina M. Johansen
TechnipFMC, fungerende styreleder.

Christina M. Johansen

 

 

Torjer Halle
Arbeidende styreformann, Schlumberger Norge

  Torjer Halle Torjer Halle

Roy Ruså
Direktør for teknologi i Petoro

Utdannet ved BSc/Petroleum fra Rogaland Distriktshøgskole.

Ruså har lang erfaring fra norsk olje- og gassvirksomhet gjennom Statoil og sist Baker Hughes INTEQ. Han har vært leder for avdelingen for teknologi og IKT i Petoro.
 

Emile AshleyRoy Ruså

Siri Helle Friedemann
Direktør avdeling for petroleum, Norges forskningsråd

Siri Helle Friedemann har en M.Sc. grad som kjemiingeniør fra Oklahoma State University. Hun har 20 års erfaring fra flere divisjoner i Norsk Hydro hvor hun har arbeidet innen forskning og utvikling, engineering, olje og gass-feltutvikling og oppfølging av partneropererte felt. Friedemann har jobbet i Forskningsrådet siden år 2000.

  Siri Helle Friedmann Siri Helle Friedmann

Arne Holhjem
Direktør for teknologi, miljø og økt utvinning i Oljedirektoratet

Holhjem har tidligere hatt en rekke lederstillinger både i og utenfor Norge i Phillips Petroleum Company og ConocoPhillips.

  Arne Holhjem Arne Holhjem  
 

Kjartan Pedersen 
Aker Solutions, mellomleder for forskning og innovasjon, Aker Solutions’ teknologi-team


Pedersen tok eksamen innen marinetekonologi ved NTNU i 1990. Han begynte deretter å jobbe med marine operations og weight management i Kværner. In 1999 tok han en PhD i product development ved Georgia Institute of Technology. Siden det har han jobbet med technology development, change & risk management og Six Sigma.

Kjartan Pedersen

Lars Sørum 
Administrerende direktør i SINTEF Petroleumsforskning AS

Sørum har vært ansatt i SINTEF siden 1992.

Han er utdannet sivilingeniør fra NTH i 1991, og har sterk faglig kompetanse innen energiområdet. Sørum tok sin doktorgrad i 2000, og ble utnevnt til sjefsforsker i 2009.

Siden har han hatt mange lederstillinger i SINTEF Energi, blant annet som forskningsleder, seniorforsker og forskningssjef. Han har også ledet en rekke forskningsprosjekter og vært koordinator for store, internasjonale prosjekter finansiert av EU.

Lars Sørum

 

​Arne Jacobsen

Technology Team Lead, Norske Shell

 
Merete V. Madland
Senterleder for Senter for økt oljeutvinning (IOR-senteret), Universitetet i Stavanger. 


Professor i reservoarteknologi ved Universitetet i Stavanger. Høsten 2013 ble hun direktør for The National IOR Centre of Norway, det nasjonale forskningssenteret for bedre utvinning av petroleumsressurser på norsk sokkel. Hun har en doktorgrad i geomekanikk fra Universitetet i Stavanger. De siste 18 årene har hun jobbet med IOR, hvordan vi mest mulig effektivt kan utvinne olje fra reservoarbergarter. Hun har ledet flere store forskningsprosjekter, både industrifinansierte prosjekter og prosjekter fra Forskningsrådet. Madland fikk SR-Banks innovasjonspris i 2010, ODs IOR-pris i 2010 som en del av COREC-teamet, Lyses forskningspris i 2013 og Stavangerregionens ambassadørpris i 2017. Madland har mer enn 50 publikasjoner i anerkjente tidsskrifter, i tillegg til 70 internasjonale konferanseartikler.


 
Merete V. Madland

Torgeir Knutsen, observatør.
Underdirektør i Olje- og energidepartementet (OED), Avdeling for Klima, Industri og Teknologi, Seksjon for forskning og teknologi.

Arbeider med forskningspolitiske spørsmål i energi- og petroleumssektoren med hovedvekt på FoU i olje- og gassindustrien. Observatør i styret til PETROMAKS 2. Medlem i Executive Committee for IEAs Implementing Agreement for Gas & Oil Technologies (IA-GOT), og arbeider med OEDs bilaterale forskningssamarbeid med Brasil innen petroleum.

Torgeir Knutsen

 

 

 

Publisert:
26.09.2011